Schil de en kook ze voor, maar ze mogen niet helemaal gaar zijn.
Giet ze na het koken af en laat de afkoelen.
Maak, indien nodig, de schoon en snijd het in blokjes.
Versnipper de , pel de knoflookteentjes en knijp ze door een knoflookpers.
Snijd, indien je gepelde gebruikt, 2 of 3 in stukjes.
Maak de schoon en snijd dit in kleine stukjes of als je een potje boontjes gebruikt, laat uitlekken en snijd dit dan in stukjes.
Verhit wat olie in de wok of hapjespan.
Doe, als de olie heet genoeg is, de in de pan en bak het even aan.
Als de dichtgeschroeit is, doe je de en de knoflook erbij en laat dit even meebakken.
Doe hierna de tomatenstukjes erbij, strooi 1 eetlepel kerrie, 1 eetlepel paprikapoeder(2 eetlepels) en 1 theelepel djintan(2 theelepels) erbij en roer het even om.
Laat dit even meebakken, doe er dan wat water(300 milliliter)(1 stuk) bij, roer dit weer even om en laat het even pruttelen.
Snijd intussen de aardappels(4) in iets kleinere stukjes.
Doe de aardappels(4) en boontjes bij je kipmengsel en voeg er zoveel water(300 milliliter)(1 stuk) bij, dat de aardappals een beetje onder liggen.
Verkruimel nu ook de bouillonblokjes(2) en doe dit erbij.
Doe het restant van je kerrie, paprikapoeder(2 eetlepels) en djintan(2 theelepels) erbij en laat dit pruttelen, tot de aardappels(4) en boontjes gaar zijn.
Mocht de saus te dik worden, dan kan je er af en toe wat water(300 milliliter)(1 stuk) aan toevoegen.
Als laatste doe je de sambal(1 theelepels) erbij, als je van pittig houdt.
Ik doe de sambal(1 theelepels) hier altijd pas op mijn bord erbij, omdat ik wel van erg pittig houdt, maar de rest van het gezin dus niet.
De Roti:
Volg, voor het maken van het brooddeeg, de gebruiksaanwijzing op het pak.
Als het deeg gerezen is en klaar voor gebruik, dan neem je daar een bolletje van af.
Je kan zelf het beste even kijken, hoe groot dat moet zijn, want de één heeft een grote koekenpan en de ander een kleintje.
Dus dat kan je het beste even zelf bepalen.
Strooi wat bloem op je snijplank en rol met de deegroller het bolletje zoveel mogelijk uit.
TIP:
Leg een theedoek op de aanrecht en leg daar je snijplank op.
Zo voorkom je, dat je snijplank gaat verschuiven.
Nou kan je rollen, bakken en dan de volgende rollen en bakken.
Maar je kan ook eerst alle bolletjes uitrollen en dan pas alles bakken.
Als je voor het laatste kiest, vergeet dan niet, om tussen de plakken meel te strooien, anders plakt al het deeg aan elkaar.
Het bakken van de roti:
Verwarm de koekenpan zonder olie of boter.
Als de koekenpan warm genoeg is, pak je een deegschijf en die leg je in de pan.
Na 30 sec.
draai je de schijf om en besprenkel je de bovenkant met wat olie.
Daarna draai je de schijf weer om na 30 sec.
en doe je aan die kant hetzelfde.
Dan draai je het nog eens om en weer na 30 sec.
is je roti(1 stuk) klaar.
Doe dit met alle schijven en als dat klaar is, kan je aan tafel!
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes, sambal, boter of margarine
Gluten
bouillonblokjes, sambal, broodmix kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
Suiker
bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
Koemelk
bouillonblokjes en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
Lactose
boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes en boter of margarine
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal en boter of margarine
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Roti met masala kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies RESET
Beetje 'vernederlandst' recept dit. Kouseband is goed, maar een potje harico verts kan echt niet. Neem in plaats van kipfilet eens een hele kip, snij hem zelf in stukken, met drumsticks, of bouten kan... Lees reactie
Martijn 17 januari 2012
Eenvoudig en erg lekker. Alleen een beetje gejaag met het bakken van de roti.
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.