Rotie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Zeef
  • Plank

Bereidingswijze

  1. Voor de rotie gebruikt men het liefst baksoda.
  2. Zeef de em of soda en het en voeg er het toe en kneed het tot een soepele deeg van.
  3. Als het deeg kruimelig aanvoelt, kun je iets meer toevoegen.
  4. Kneed het deeg met beide handen goed en laat het ca. 1 uur rijzen.
  5. Na het rijzen besprenkelen met een paar druppels tegen uitdrogen.
  6. Vorm er dan 4 a 6 ballen van en rol met een deegroller op een met bestoven rotieplank uit tot een dunne pannekoek.
  7. Verhit de rotieplaat en bak de olie met wat ghiew op de volgende manier aan beiden kanten gaar; doe een halve eetlepel ghiew op de plaat.
  8. Licht de rotie van de plank en leg ze op de hete plaat.
  9. Bak ze enkele minuten, keer ze om en bestrijk ze weer met het ghiew en bak de andere kant licht bruin.
  10. De rotie moet zeker 2 a 3 maal worden omgekeert worden, anders wordt ze te bruin en blijft ze ongaar.
  11. Voor het omkeren gebruikt men een metalen of houten koekenpanmes.
  12. Onder het bakken even aan drukken tijdens het bakken met de koekenpanmes.
  13. Bak ze steeds op een matig vuur.
  14. Als de rotie klaar is, ziet die er lichtbruin uit met donkere plekken.
  15. Men stapelt ze op een in een schaal in 2 of in vieren gevouwen en dek ze af met een doek totdat je ze opdient.
  16. Serveren met rijst, kouseband met aardappelen en piendang ajam of bami.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in meel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
139 kcal
6%834 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%174 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rotie