Rozenbotteljam
- Herkomst Denemarken
- Categorie Jam en marmelade
- Bereiden
- Kookboek van kirstennl
- 8 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Het maken van de jam is een werkje voor de nadagen van het jaar.
- Het beste is om rozenbottels te gebruiken waar al een keer de vorst overheen is gegaan.
- Ze zijn dan wat minder hard en zoeter.
- Ontdoe de bottels van de kleine uitsteeksels en zet ze met ruim koud water op het het vuur.
- Zodra het water gaat koken de pan op het kleinste vuur plaatsen en daar nog ruim een uur laten staan.
- Zeef de kokende bottels, beetje voor beetje, door een vrij grove zeef.
- Eventueel helpen met de bolle kant van een lepel.
- Verdun de moes met iets van het kookwater, kook de massa nog een kwartier.
- Zeef de bottelmassa nogmaals door een fijnere zeef en weeg de moes.
- Doe de moes terug in een schone pan met per kilo moes 600 gram .
- Laat de jam nog een half uur op een zeer klein vuur koken.
- Roer er na een kwartier de zeer klein gesneden schil van een of twee citroenen door.
- Doe de jam direkt over in potten.
- In plaats van alle suiker te gebruiken kunt u deze gedeeltelijk vervangen door .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (8)
Rozenbotteljam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 8 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 377 kcal | 18% | 377 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 93 g. | 35% | 93 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |