Rucola-perensalade met roqufort
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Perensalade2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Maak de sla en de schoon.
- Was ze en pluk ze kleiner.
- Was de , snijd ze in vieren, verwijder de pitten en snijd ze in de lengte in partjes.
- Druppel er 2 eetlepels overheen.
- Snijd de doormidden, verwijder de pit, schil hem en snijd overdwars in dunne plakjes.
- Besprenkel de direct met 1-2 eetlepels .
- Rooster het goudbruin in een droge koekenpan.
- Maak de fijn met een vork en roer de erdoor.
- Breng op smaak met , , wat en 1 eetlepel .
- Leg de voorbereide salade ingredienten op 4 borden.
- Sprenkel de roquefortdressing erover.
- Bestrooi de salade met de geroosterde noten.
- Snijd het in 8 stukken.
- Rooster de sneetjes eventueel en serveer ze erbij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zalmcarpaccio op een bedje van rucola41u10m
-
Recept
Gevulde champignons met rucola435m
-
Recept
Carpaccio met rucola en balsamicodressing410m
-
Recept
Lauwwarme salade van gamba's, rucola en kaasschuim410m
-
Recept
Gegrilde ananas met gekookte ham en rucola425m
-
Recept
Parmaham met meloen en rucola410m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stokbrood
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in stokbrood
- yoghurt en stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in roquefort en yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- stokbrood kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelschaafsel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 167 kcal | 8% | 668 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |