Rujak istimewa (salade van tahoe, groenten en fruit met zoet sambalsausje)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wadjan
Bereidingswijze
- Snijd de in kleine dobbelsteentjes.
- Laat in een wadjan of frituurpan de goed heet worden en frituur hierin de tahoeblokjes lichtbruin.
- Haal ze eruit en laat ze uitlekken.
- De overgebleven olie kunt u bewaren.
- Spoel de taugé af en laat uitlekken.
- Schil de en de en snijd deze in kleine stukjes.
- Was de en snijd hem met schil in stukjes.
- Vermeng dit alles in een schaal en geef de saus er apart bij.
- De saus maakt u als volgt:
- haal de steeltjes van de cabé rawits, was de rawits en wrijf ze met een beetje in de vijzel (cobek) zeer fijn.
- Doe de rawit in een schaal en meng de overige ingrediënten goed dooreen totdat alles in elkaar is opgelost.
- De saus mag niet te dik zijn, voeg eventueel nog wat toe.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rujak Manis (salade van fruit en palmsuiker)445m
-
Recept
Dadar tahoe tiga (pannenkoek van tahoe met ui)445m
-
Recept
Sambal goreng tahoe/taugé (pittig gekruide tahoe)455m
-
Recept
Tahoe boemboe pedis (zeer pittig gekruide tahoe)450m
-
Recept
Tahoe bakso (gevulde gestoomde tahoe)440m
-
Recept
Rujak sajuran (sla van komkommmer)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pindakaas en sambal
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in tahoe
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 44 kcal | 2% | 176 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |