Runder-groentesoep a-la Bartje
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Groentesoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van albertje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Zet de op met 2¼ liter koud water.
- Breng alles langzaam aan de kook.
- Voeg de toe en wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen.
- Schuim het oppervlak af.
- Voeg daarna de toe (doorsnijden en in grillpan beide helften zwart bakken).
- In iedere helft een kruidnagel steken met de en verkruimel het .
- Voeg dit alles aan de soep toe.
- Temper de warmtebron en laat de soep geruime tijd trekken 2 tot 5 uur.
- Schakel daarna de warmtebron uit en laat de pan met de bouillon een half uurtje staan.
- Zeef de bouillon hierna door een tevoren vochtig gemaakte (kaas)doek of fijne zeef of vergiet.
- Laat het vlees en de schenkel op een groot bord koud worden en snijd het dan in kleine stukjes.
- Maak bleekselderij en worteltjes schoon en snijd ze in piepkleine blokjes.
- Maak daarna de schoon en snijd de groente in uiterst smalle ringetjes.
- Voeg de bouillonblokken naar smaak toe, daarna de groente met de .
- Snijd de en bieslook fijn en voeg deze ook aan de soep toe.
- Laat alles goed doorkoken en voeg dan het vlees weer aan de soep toe.
- Maak de soep op smaak af met een scheutje , worschestersaus, , en peper.
- Smakelijk.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Voorjaars groentesoep42u40m
-
Recept
Groentesoep met rundvlees44u
-
Recept
Groentesoep met champignons455m
-
Recept
Groentesoep met mais430m
-
Recept
Pikante groentesoep440m
-
Recept
Groentesoep430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruidenbouillonblokje kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 502 kcal | 25% | 2008 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 96 g. | 36% | 384 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |