Runderfilet in zoetzure, Chinese saus

Ingrediënten

+ -
print

Voor het beslag:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Wok
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Zeef de met de maïzena en de in een kom.
  2. Strooi het erbij.
  3. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de olie en een half kopje .
  4. Begin met een houten lepel vanuit het midden te roeren.
  5. De aan de zijkanten er langzaam doorheen mengen.
  6. Zo nodig nog wat toevoegen om een glad beslag te krijgen.
  7. Snijd de runderfilet in kleine dobbelsteentjes.
  8. Verhit 3 cl in de wok en roerbak de blokjes vlees 2 min.
  9. Haal ze uit de wok, laat ze even uitlekken op keukenpapier en wentel ze door het beslag.
  10. Maak de ’s schoon, ontdoe ze van zaadjes en zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
  11. Maak de schoon en snijd ze in niet te kleine stukken.
  12. Schil de gember en snijd hem klein.
  13. Verhit de olie in de wok opnieuw en bak hierin de , en gember gedurende 2 tot 3 minuten; pers de knoflook erboven uit.
  14. Neem de wok van het vuur.
  15. Roer alle ingrediënten voor de saus onder elkaar in een kommetje.
  16. Giet de saus bij de groenten in de wok en breng langzaam aan de kook.
  17. Regelmatig doorroeren met een houten spatel.
  18. Vuur lager zetten en 2 tot 3 min.
  19. laten sudderen, totdat de saus wat is ingedikt en helemaal helder is.
  20. naar smaak toevoegen.
  21. Neem ondertussen de vleesblokjes uit het beslag en bak ze in een andere wok totdat ze rondom bruin en knapperig zijn.
  22. Voeg het vlees toe aan de saus en roer nog even door.
  23. Serveer hier chow mein (zie recept) bij en atjar.
  24. Voor de liefhebbers sambal oelek en een goed gekoeld glas bier erbij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie, arachideolie, arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
290 kcal
14%1160 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Runderfilet in zoetzure, Chinese saus