Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden celsius voor.
    Doe de in stukken van gelijk formaat gehakte botten met de olie in een braadpan en schuif die in de oven.
    Voeg na 5 tot 10 minuten de eventueel aanwezige afsnijdsels toe.
    Schil intussen de groenten, snijd ze klein en doe ze bij de aangezette botten.
    Laat de groenten eveneens kleuren.
    Giet het vrijgekomen vet uit de braadpan en ga verder te werk op het vuur.
    Door regelmatig te roeren met de spatel wordt aanbranden voorkomen.
    Blus de inhoud van de braadpan steeds met een scheutje af en voeg de volgende scheut pas toe als de vorige bijna verdampt is.
    Door dit inkoken in etappes wordt de fond intensiever van kleur en smaak.
    Giet zoveel koud op de botten dat ze onderstaan.
    Breng het aan de kook en schraap met de spatel alle aanbaksels los van de bodem van de braadpan.
    Giet de inhoud van de braadpan in een pan die groot genoeg is.
    Breng de fond opnieuw aan de kook.
    Vetten en eiwitten worden in de vorm van schuim aan de oppervlakte afgezet.
    Schep het schuim voorzichtig met een schuimspaan af.
    Voeg de kruiden toe en laat de fond 60-70 minuten zachtjes koken.
    Schuim in die tijd regelmatig af.
    Bekleed een puntzeef met een natgemaakte passeerdoek en zeef de fond.
    De inhoud van de pan wordt niet in de zeef gegoten, maar met een soeplepel in porties in de zeef geschept, zodat de vaste deeltjes in de doek achterblijven.
    Laat de fond langzaam doorlopen, zonder aan de doek te trekken.
    Laat daarna inkoken tot de gewenste sterkte en laat afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
30 kcal
1%120 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Runderfond (rundvlees)