Runderlappen uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden C.
  2. in stukken snijden en bestrooien met .
  3. Vlees met olie vermengen, in een ovenschaal afdekken en in het midden van de oven zetten en in ca. 45 min.
  4. bruin bakken.
  5. , en door het vlees scheppen.
  6. Langs de rand van de schaal de erbij scheneken.
  7. Bouillontablet er boven verkruimelem.
  8. Vlees afgedekt in ca. 1.30 uur in de oven gaarstoven.
  9. Serveren met rode kool en gekookte aardappelen.
  10. Dit is ook het basisrecept voor prei met rundvlees en zuurkool.
  11. Wijnsugestie:
  12. Serveer de zelfde die in het recept gebruikt wordt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Runderlappen uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 4 recensies
RESET

Bedankt jakob, prachige runderlapjes v d bioboer en er is niets van over gebleven. ipv 90 min op 175 lijkt 90 min op 65 graden een beter idee.
Harold 26 augustus 2014
Waarom gebruik je een bouillontablet als kruiden toevoeging?? Ik gebruik liever verse kruiden en specerijen voor zo’n mooi stuk vlees. In deze bouillontabletten zitten een hoop chemische smaakstoffe... Lees reactie
jaccor 30 juni 2014
90 minuten lijkt mij wat kort. Omdat het vlees pas mals wordt en 'draderig' als je dit lekker laat sudderen, uurtje of 4.
Martijn 24 juni 2014
Mooi vlees van een slager die echt vakman is . En geen doorgeef slager.Braad het vlees eerst op kamer temp, komen. Braad het vlees eerst in de koekepan. Dan in de jus pan. Met mooie croma met olijf ve... Lees reactie
Jakob 23 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
367 kcal
18%1468 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Runderlappen uit de oven