Runderlaprolletjes met satésaus en rijst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees droog en sla het plat tussen het vershoudfolie met bijvoorbeeld de onderkant van een steelpan.
  2. Maak de schoon.
    Snijd 1 lente-uitje in ringen en houd apart.
  3. Snijd de overige in grote stukken.
    Halveer de en verwijder de zaadlijsten.
  4. Was de en snijd hem in reepjes.
    Leg de runderlapjes naast elkaar op een werkblad en breng op smaak met en .
  5. Bestrijk met 100 gram .
  6. Leg op elk runderlapje 3-4 stukken lente-ui, rol op en steek vast met de cocktailprikkers.
    Kook de rijst volgens aanwijzing verpakking in ruim kokend water met wat .
    Verhit de olie in een braadpan met deksel.
  7. Bak er de rolletjes rondom kort op hoog vuur in.
  8. Neem ze uit de pan.
    Bak de overige stukken lente-ui en de op hoog vuur in het braadvet.
  9. Breng op smaak met en .
    Breng 300 ml water en de aan de kook en roer het groente-bouillonblokje erdoorheen.
  10. Roer 50 gram erdoorheen en breng kort aan de kook.
  11. Voeg de rolletjes toe en laat afgedekt circa 2 minuten smoren.
    Verdeel de rijst en de rolletjes met de satésaus over de borden en strooi er de lente-ui-ringen overheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • pindakaas en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
792 kcal
39%3168 kcal
Vetten
130 g.
186%520 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
90 g.
34%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Runderlaprolletjes met satésaus en rijst