Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon en snipper deze zeer fijn.
    Smelt in een pan en fruit de knoflook 2 minuten.
    Voeg de toe en blus af met de .
    Halveer de en pers ze uit boven de pan.
    Voeg de overige ingrediënten toe.
    Zet het vuur uit en laat circa 5 minuten afkoelen.
    Marineer de runderkrabbetjes circa 4 uur.
    Breng in een pan de marinade met de krabbetjes aan de kook en laat circa 15 minuten op laag vuur koken.
    Verwijder de schil en pit van de en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    Ontvel de door een klein kruisje te snijden aan de onderkant.
    Dompel de circa 10 seconden in het kokend water en daarna circa 10 seconden in ijswater.
    Verwijder de velletjes en de zaadlijsten en snijd de in blokjes.
    Wrijf de en fijn in een vijzel.
    Pluk en hak de .
    Meng de ingrediënten voor de salsa goed door elkaar.
    Maak de en knoflook schoon en snipper deze fijn.
    Verwijder de zaden van de pepers en snijd deze in ringetjes.
    Schil de .
    Verhit olie in een pan en fruit de , knoflook en pepers 2 minuten.
    Voeg de toe en bak 1 minuut mee.
    Blus af met de azijn.
    Rasp de en pers uit.
    Voeg de , , limoensap en ketchup toe aan de pan en breng aan de kook.
    Breng direct op smaak met zout.
    Roer het aan met een beetje water.
    Breng de saus aan de kook en bind met het aardappelzetmeelpapje tot yoghurtdikte.
    Verwarm een grillpan, dep de krabbetjes droog en grill ze krokant.
    Schep de saus over de gegrilde krabbetjes en serveer met gekookte rijst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
862 kcal
43%3448 kcal
Vetten
79 g.
112%316 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Runderribben met mangosalsa