Runderrolletjes met gerookt spek
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Schrap de , was hem en snijd hem in blokjes.
Pel de . - Snijd 2 in grove blokjes en de andere 2 in fijne ringen.
Snijd de in de lengte in vieren. - Dep de bieflappen droog en klop ze eventueel wat platter.
Bestrooi het vlees met en en besmeer met .
Beleg elk bieflapje met 1-2 plakjes , 2 stukken augurk en wat uiringen en laat de rand vrij. - Rol het vlees vanaf de smalle kant
en steek vast met een houten prikker of binolletjes vast met keukengaren
Verhit de in een grote braadpan. - Bak de rolletjes rondom krachtig aan in de .
Neem de rolletjes uit de pan. - Bak de en uienblokjes in het bakvet.
- Voeg de toe en fruit kort mee.
Blus af met 750 milliliter water en breng aan de kook. - Leg de rolletjes terug in de pan en smoor het geheel afgedekt 1,5 tot 2 uur.
Houd de roletjes warm.
Giet de fond door een zeef in een pan. - Roer de met 4 eetlepels koud water glad.
- Roer door de fond, breng de saus aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met en .
Dien de rolletjes in de saus op.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde runderrolletjes met karnemelkjus435m
-
Recept
Gebakken varkensoesters, witte asperges, madeirasaus met oesterzwammen en gerookt spek445m
-
Recept
Bruine bonen schotel met spek410m
-
Recept
Pittige varkenshaas in spek en bladerdeeg450m
-
Recept
Tournedos met spek420m
-
Recept
Gekookt spek met tuttifrutti412u50m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 57 kcal | 2% | 228 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |