Rundersausijsjes met prei en mosterdpuree
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden C.
- Schil en snijd de in stukken.
- Verwijder het hele donkere deel van de prei, snijd de rest in dunne ringen en was ze.
- Kook de in ca. 20 minuten gaar.
- Verwarm de tegen de kook aan, schenk bij de aardappel en stamp ze tot een puree.
- Voeg de en de toe.
- Roer de puree wat luchtig met een garde en breng op smaak met en .
- Verhit de olie en bak de prei in ca. 5 minuten op middelhoog vuur glazig en lichtgekleurd.
- Breng op smaak met en en schep ze in een ovenschaal.
- Bak de worsten rondom bruin in de olie en leg ze tussen de prei in de ovenschaal.
- Bak het in ca. 20 minuten gaar en schep af en toe om.
- Serveer met de mosterdpuree.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gestoofde kalfsschenkel met prei en aardappels44u5m
-
Recept
Light gehakballen met romige prei430m
-
Recept
Kalkoenschnitzels met prei en paprika420m
-
Recept
Hamlapjes met prei en champignons445m
-
Recept
Gevulde varkenshaas met prei uit de oven445m
-
Recept
Gehaktballen met roomkaas en prei41u35m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 50 kcal | 2% | 200 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |