Rundersteaks met champignons en nieuwe krieltjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
Bereidingswijze
- Neem de rundersteaks uit de koelkast.
- Was de aardappels zorgvuldig en kok ze met schil afgedekt ca. 10-20 minuten tot ze gaar zijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Was de tomaten en halveer ze. - Maak de schoon en snijd ze in stukken.
- Was de en houd 1-2 takjes apart om te garneren.
Ris de blaadjes van de overige .
Verhit de olie in een grote pan. - Dep het vlees droog en bak het aan beide zijden ca. 2-3 minuten in de olie.
- Breng op smaak met en .
- Neem de steaks uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten.
Bak het spek knapperig uit in het bakvet en neem uit de pan. - Bak de champignons in het hete bakvet rondom al roerende goudbruin.
- Voeg de tomaten en de toe en bak 2-3 minuten verder.
- Breng op smaak met en .
Giet de aardappelen af en halveer ze zonodig.
Verhit de in een pan. - Roer de aardappels en de erdoorheen
Breng op smaak met en . - Voeg het spek toe aan het champignonmengsel.
- Serveer met de steaks en de aardappels.
- Garneer met de overig .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Lamsbout met nieuwe krielaardappeltjes en Zaanse mosterdjus41u15m
-
Recept
Stoofpot rundvlees met kastanje champignons44u
-
Recept
Entrecote met knoflool-krieltjes425m
-
Recept
Schouderkarbonade met ui en champignons430m
-
Recept
Balletjes in tomatensaus met champignons425m
-
Recept
Biestuk met champignons (600 kcal)420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kastanje champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bacon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 314 kcal | 15% | 1256 kcal |
Vetten | 81 g. | 116% | 324 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |