Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Neem de rundersteaks uit de koelkast.
  2. Was de aardappels zorgvuldig en kok ze met schil afgedekt ca. 10-20 minuten tot ze gaar zijn.
    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    Was de tomaten en halveer ze.
  3. Maak de schoon en snijd ze in stukken.
  4. Was de en houd 1-2 takjes apart om te garneren.
    Ris de blaadjes van de overige .
    Verhit de olie in een grote pan.
  5. Dep het vlees droog en bak het aan beide zijden ca. 2-3 minuten in de olie.
  6. Breng op smaak met en .
  7. Neem de steaks uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten.
    Bak het spek knapperig uit in het bakvet en neem uit de pan.
  8. Bak de champignons in het hete bakvet rondom al roerende goudbruin.
  9. Voeg de tomaten en de toe en bak 2-3 minuten verder.
  10. Breng op smaak met en .
    Giet de aardappelen af en halveer ze zonodig.
    Verhit de in een pan.
  11. Roer de aardappels en de erdoorheen
    Breng op smaak met en .
  12. Voeg het spek toe aan het champignonmengsel.
  13. Serveer met de steaks en de aardappels.
  14. Garneer met de overig .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kastanje champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bacon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
314 kcal
15%1256 kcal
Vetten
81 g.
116%324 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rundersteaks met champignons en nieuwe krieltjes