Runderstoofpot
- Herkomst Nederland
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Runderstoofpot recepten
- Bereiden
- Kookboek van boudewijn
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd het rundvlees in blokjes.
- Doe 2 eetlepels olie in een kom en vermeng dit met een ruime hoeveelheid .
- Doe het vlees in de kom en meng dit.
- Voeg een ruime hoeveelheid toe en mix dit goed door elkaar.
- Voeg het toe en meng dit nogmaals goed door.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden C.
- Snijd de in plakjes en de wortel in kleine stukjes en de in ringetjes Gebruik een grote gietijzerenpan, doe wat in de pan, samen met een handvol mosterd- en .
- Zet het vuur hoog tot dat de mosterzaad gaat poppen, voeg dan de uiringetjes toe en bak ze licht bruin.
- Voeg nu het vlees toe en bak het rondom goed bruin.
- Voeg de groente toe en de en de runderbouillion en de rode .
- Voor de smaak extra toevoegen.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten goed doorkoken.
- Voeg dan de tomaten in blokjes gesneden en de hele champignons toe.
- En meng dit er goed door.
- Nogmaals naar smaak toevoegen.
- Doe de deksel er op en zet de pan in z'n geheel in de voorverwarmde oven.
- De hoogte van het aantal graden bepaalt in dit geval de bereidingsduur.
- Dit kan van 1,5 uur tot 6 uur.
Ook lekker om te maken
Variaties op Runderstoofpot
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Runderstoofpotje | 3 | Stoofschotels |
Runderstoofpot met groenten | 2 | Stoofschotels |
Runderstoofpot | 2 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mosterdzaad is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kastanje champignons en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 233 kcal | 11% | 932 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |