Runderstoofpotje met zoete aardappelen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd ze in achten.
  2. Pel de knoflook.
  3. Snijd de in ringen en was ze.
  4. Schil de en snijd ze in blokjes.
  5. Meng in een diep bord de met suiker.
  6. Snijd het rundvlees in blokjes en wentel ze door de .
  7. Verhit 1,5 eetlepel in een braadpan en bak het vlees rondom erin bruin.
  8. Schep het vlees uit de pan en voeg de rest van de toe.
  9. Fruit de ui met in de hete en pers de knoflook erboven uit.
  10. Voeg het vlees toe aan het ui-preimengsel.
  11. Voeg de mosterd, bouillon, witte , en kaneel toe en breng het gerecht aan de kook.
  12. Laat het stoofpotje afgedekt op laag vuur 1,5 uur sudderen.
  13. Voeg na 1 uur de zoete aardappelblokjes toe en laat ze met de deksel op de pan garen.
  14. Verwijder het en breng het gerecht op smaak met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • kruidenbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kruidenbouillon en wijn
  • boter en kruidenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Runderstoofpotje met zoete aardappelen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Echt super lekker in de winter. Ik serveerde er een traditioneel Frans meergranen stokbrood en wat sla bij.
Huizevandelft 7 december 2013
Een simpel maar heerlijke maaltijd. Al voor verschillende vrienden gemaakt en ze willen allemaal het recept. Een topper en overheerlijk.
Astrid 24 november 2013
Super lekker!
Dge 12 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
598 kcal
29%2392 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Runderstoofpotje met zoete aardappelen