Rundvlees met auberginepuree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. In een grote zware pan het vlees aan alle kanten aanbraden met (ongeveer 6 eetlepels).
  2. Ui toevoegen en ongeveer 4 minuten zacht laten worden.
  3. Wijn toevoegen en 2 minuten laten koken.
  4. Dan de en toevoegen, samen met 125 ml heet water, en peper.
  5. Deksel op de pan en zachtjes 1,5 uur laten stoven.
  6. Roer geregeld en voeg, indien nodig, nog wat heet water toe.

    Tijdens het stoven van het vlees de wassen.
  7. Onder de hete grill (van de oven) de leggen (prik er wat gaatjes in), totdat de schil rondom zacht is geworden (het is niet erg als de schil een beetje zwart wordt).
  8. Haal ze uit de grill en laat een beetje afkoelen.
  9. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit (de schillen worden weggegooid) en pureer met een vork.
  10. Verhit de en strooi de erin.
  11. Laten bakken, totdat de een beetje bruin begint te worden.
  12. Voeg dan de auberginepuree toe en kook op een zacht vuur gedurende een paar minuten.
  13. Dan hete toevoegen totdat het een dikke puree is geworden (met een garde goed roeren).
  14. , peper en naar smaak toevoegen.
  15. Vuur uitdoen en puree 10 minuten laten staan.
  16. Vlees met puree serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
100 kcal
5%400 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rundvlees met auberginepuree