Rundvlees met paprika en pepertjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2,5 cm.
  2. Giet 10 centiliter in een niet te grote kom.
  3. Voeg alle kruiden voor de marinade toe en roer goed door.
  4. Voeg het vlees toe en roer dit goed door de marinade.
  5. Laat het vlees 15 minuten marineren en roer nog een paar keer door.
  6. Maak ondertussen de groenten schoon:
  7. verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de ’s en snijd ze in stukken.
  8. Pel de en de en snijd ze in stukjes.
  9. Pel de .
  10. Schil de en snijd ze in schijfjes.
  11. Snijd de pepertjes heel fijn.
  12. In de wok 2 eetlepels olie verhitten en hierin de ’s, en 2 min.
  13. roerbakken.
  14. Schep ze uit de wok en leg ze even op een bord.
  15. De wok opnieuw verhitten, 3 eetlepels olie toevoegen; de knoflook erboven uitpersen, de gember en pepertjes toevoegen en dit alles ca. 1 min.
  16. roerbakken.
  17. Het vlees met de aanhangende marinade toevoegen en ca. 5 min.
  18. roerbakken.
  19. Alle ingrediënten voor de saus toevoegen en goed doorroeren.
  20. De gebakken en toevoegen.
  21. Nog 2 min.
  22. roerbakken.
  23. De gemberschijfjes verwijderen en eventueel op smaak maken met nog wat of sambal.
  24. Kook ondertussen de rijst volgens het voorschrift op de verpakking.
  25. Verdeel de rijst over 4 voorverwarmde borden.
  26. Schep het vlees met de saus over de rijst.
  27. Geef er apart sambal oelek bij voor degene die het gerecht nog niet scherp genoeg vindt.
  28. Smaakt het beste met een glas goed gekoeld pils.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • bouillonblokje kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie en arachideolie
  • bouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus en sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamolie en sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
539 kcal
26%2156 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
60 g.
23%240 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rundvlees met paprika en pepertjes