Rundvlees met wijnsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui.
- Maak de kruiden schoon en bind ze samen.
- Dep eventueel het vlees droog en bestrooi met .
- Bak rondom de runderschouder in de hete krachtig aan.
- Bak de ui en de kort mee.
- Blus het vlees af met de en de fond.
- Voeg de en het bosje kruiden toe en breng aan de kook.
- Smoor het vlees ca. 2 uur en 30 minuten afgedekt in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Schep tijdens het braden regelmatig wat fond over het vlees.
- Maak de , de selderij en de schoon en snijd ze in stukjes.
- Voeg de groentes de laatste 30 minuten toe aan het vlees in de oven.
- Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.
- Breng het fond aan de kook.
- Roer het met 5 eetlepels water glad en roer het door de fond.
- Laat ca. 1 minuut pruttelen en breng op smaak met , .
- Snijd het vlees in plakken en leg ze samen met de groente en de fond op het bord.
- Lekker hierbij zijn gebakken aardappelen en sperziebonen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tamme konijnenbouten in rode wijnsaus41u45m
-
Recept
Entrecote gevuld met kruidenkaas en rode wijnsaus450m
-
Recept
Gemarineerde entrecòtes met rode wijnsaus41u50m
-
Recept
Ribeye met kastanjechampignons en rode wijnsaus425m
-
Recept
Runderrollade met wijnsaus42u30m
-
Recept
Runderlappen in rode wijnsaus42u25m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 429 kcal | 21% | 3432 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 64 g. | 24% | 512 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |