Rundvleeskroket
- Herkomst Nederland
- Categorie Snacks
- Bereiden
- Kookboek van 34533
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Week de in koud water.
- Snijd het vlees in plakken en kook het met wat , en de kruiden in 2 uur in het water gaar.
- Neem het vlees uit de pan en snijd het zeer fijn.
- Bewaar de .
- Smelt de in een pan en doe er de in een keer bij.
- Roer tot een gladde massa en laat deze onder voortdurend roeren in 3 minuten gaar.
- Voeg de toe en breng aan de kook.
- Doe de uitgeknepen erbij, roer goed door en laat iets afkoelen.
- Voeg het vlees en de fijngesneden peterselie toe en maak op smaak met , en .
- Voeg de toe en breng dit aan de kook.
- Haal de pan van het vuur, knijp de uit en doe ze erbij tot deze gelijkmatig is opgelost.
- Laat dan iets afkoelen.
- Voeg het gepocheerde vlees toe en de fijngehakte peterselie naar smaak.
- Stort de massa op een platte schaal en laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Vorm van de massa kroketten of bitterballetjes.
- Haal deze door de , daarna door het en .
- Frituur ze bruin in olie van 180 graden Celcius en serveer met grove mosterd.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- bouillon, boter, provencaalse kruiden, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- provencaalse kruiden en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 240 kcal | 12% | 1920 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 6% | 144 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |