Rundvleesmasala met kokosrijst
- Herkomst Nederland
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verhit de in een grote pan op een hoog vuur en bak het vlees in drie porties (elk portie 4 minuten) of tot het vlees egaal bruin is.
- Doe de in de pan en bak 5 minuten op matig vuur, doe dan de knoflook erbij en bak het nog 1 minuut.
- Roer de currypasta en de tamarinde er in 30-60 seconden erdoor, of tot het mengsel begint te geuren.
- Doe al het vlees in de pan en voeg 5,5 deciliter en de kerrieblaadjes toe en breng het aan de kook.
- Draai dan het vuur weer laag en laat het gerecht 1½ uur sudderen.
- Of totdat het vlees mals en de saus wat ingedikt is.
- Voeg wat water toe als de saus begint aan te koeken.
- Maak intussen de kokosrijst.
- Was de rijst en laat deze goed uitlekken.
- Doe de rest van de en de 2,5 deciliter water in een pan en breng alles aan de kook.
- Laat het 1 minuut koken en draai dan het vuur weer laag.
- Laat alles 20 minuten koken met de deksel op de pan.
- Haal dan de pan van het vuur af en laat de inhoud nog 10 minuten afgedekt staan.
- Roer de rijst los met een vork.
- Breng de op smaak en verwijder eventueel de kerrieblaadjes voor u hem serveert met de rijst.
- Opmerking:
- rundvleesmasala moet weliswaar lang op het vuur staan, maar vergt weinig voorbereiding.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 29 kcal | 1% | 116 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |