Rundvleessoep met wortel
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Rundvleessoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de schoon, verwijder de draden en snijd ze in stukjes.
- pel de en de en schrap de wortel.
- Hak de grof, snijd de wortels in plakjes en pers de koflok.
- Schil de en snijd ze in ca.
- grote blokken van 2 cm.
- Was de en snijd eveneens in blokjes.
- Haal het vet van het vlees en snijd het vlees in ca. 2 cm grote stukken.
- Verhit in een grote braadpan 1 eetlepel olie en bak hierin de stukjes vlees bruin.
- Haal het vlees uit de pan.
- Verhit de overige olie in de pan en smoor hierin de , , wortel en knoflook 3 minuten onder af en toe roeren, gooi het overtollige vet weg en doe de stukken vlees in de pan.
- Voeg de , 2,5 deciliter water, de en het toe en breng alles aan de kook.
- Zet het vuur zachter en laat de soep met het deksel op de pan ca. 1 uur en 15 minuten sudderen tot het vlees bijna gaar is, gooi de en het weg.
- Doe de blokjes en in de soep,.
- breng die aan de kook en laat alles nogmaals ca. 15 minuten sudderen, tot het vlees en de groentes gaar zijn.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 117 kcal | 5% | 468 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |