Sabayon
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Sabayon recepten
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Garde
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Voorbereiding.
- Zet alvast een pan met water op voor het au bain marie verwarmen van de massa.
- Bereiding:
- Meng dooiers en suiker in een stalen kom met ronde bodem.
- Giet vervolgens al roerend de bij.
- Plaats de kom op de pan met kokend water en ga de massa al kloppend met een garde garen, totdat ze dik wordt.
- Steek voor controle een spatel in de sabayon en veeg met een vinger een horizontale streep op de spatel.
- Loopt deze niet uit dan is de sabignon klaar.
- De temperatuur mag de 82 graden Celcius niet overstijgen, anders krijg je roerei.
- Opmerking:
- Duurt het au bain marie verwarmen je te lang, dan kun je ook rechtstreeks op vuur de massa verwarmen.
- Goed blijven kloppen is dan zeker het motto.
- Ook nog blijven kloppen als je de sabignon van het van het vuur haalt.
- Als je de sabignon uitgiet, moet je hem in dat geval wel door een fijne zeef halen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Sabayon
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sabayon (warme wijnsaus) | 1 | Sauzen en marinades |
Mosselsalade met biersabayon | 1 | Speciale gelegenheden |
Sabayon van kriekbier en kaneelijs | 1 | Ontbijtgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 98 kcal | 4% | 392 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |