Saffraan risotto
- Herkomst Italie
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van battum80
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Week de saffraan in een kopje met wat bouillon.
- Smelt de boter in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Als de ui glazig wordt voeg je de risotto toe en roer deze goed zodat de boter elke korrel met boter wordt bedekt.
- Blus vervolgens af met witte .
- Als de is verdampt de bouillon toevoegen totdat de rijst net onder staat.
- Zet het vuur laag en roer regelmatig, voeg ook de bouillon met de toe.
- Als de bouillon bijna is verdampt dan nieuwe toevoegen totdat het gaar is (ong 20 min).
- Zet nu het vuur en en roer de kaas erdoor.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon en wijn
- groentebouillon, roomboter, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
- roomboter en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 420 kcal | 21% | 840 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 16% | 6 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 6% | 2 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 12% | 0 g. |
Koolhydraten | 58 g. | 22% | 116 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |