Saint-Honoretaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zeef boven een kom 125 gram en maak er een kuiltje in.
  2. Doe hierin 60 gram in stukjes, 1 , 15 gram fijne , een mespunt en 2 eetlepels koud .
  3. Kneed dit snel tot een zandtaartdeeg.
  4. Wikkel het in folie en laat het ca. 2 uur rusten.
  5. Maak intussen soezendeeg(zie andere recept).
  6. Rol het zandtaartdeeg uit tot een lap van 21 cm.
  7. Leg deze op een ingevette bakplaat.
  8. Prik er enkele gaatjes in.
  9. Bestrijk de rand van het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond van 1 cm.
  10. Spuit ca. 1/4 deel een rand soezendeeg op de rand van de deegbodem.
  11. Spuit met de rest op dezelfde bakplaat 12 bolletjes.
  12. bak alles in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden C.
  13. in ca. 15 minuten gaar.
  14. Laat alles afkoelen.
  15. Maak intussen caramel.
  16. Doop de soezen met de bovenkant in de caramel en zet ze op de soezenrand.
  17. Week in ruim koud ca. 5 minuten 3 blaadjes witte .
  18. Doe de in het midden en klaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
213 kcal
10%852 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saint-Honoretaart