Sajoer Cran Cam (kip in bouillon)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Zeef
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de sjalotten schoon en snijd deze in schijfjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de rawits schoon en snijd deze fijn.
Maak de kencur, en schoon en rasp deze fijn.
Wrijf de kermirienootjes fijn in een vijzel.
Breng 1¼ liter water aan de kook en kook hierin de kip met , en naar smaak.
Het geheel 15 minuten laten koken.
Zeef de bouillon en snijd de kip in reepjes.
Maak van knoflook, sjalotten, kencur, , , kermirienootjes met de rawit een boemboe en wrijf dit fijn in een vijzel.
Verhit in de wok en frituur de sjalot schijfjes krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Fruit de boemboe in de , giet de bouillon erbij en laat 5 minuten koken.
Zeef de bouillon.
Verdeel de kipreepjes in soepkommen en giet de bouillon erover.
Garneer met de gefruite sjalot.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sajoer bajam (lichtgekruide in bouillon gekookte groenten)445m
-
Recept
Sajoer goedek (mild gekruide kippensoep)42u30m
-
Recept
Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten)445m
-
Recept
Sajoer keloewèk (licht gekruide kippensoep)440m
-
Recept
Sajoer Papaya (jonge papaya in pittige kokossaus)445m
-
Recept
Sajoer kerrie (Javaanse kerriesoep)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 246 kcal | 12% | 984 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |