Sajoer Kari Daging Sapi (gekruide groentensoep met rundvlees)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Zet het vlees op met 5 dl koud water.
Breng het aan de kook en schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af.
Voeg de ongepelde , , , en toe.
Laat alles 4 uur of nog langer trekken.
Zeef de en houd het vlees apart.
Maak de groenten schoon en was ze.
Snij de boontjes in stukjes van 2 cm.
Snij de in grove snippers
De wortels en aardappels in kleine reepjes
Breng de met de aan de kook en voeg de boontjes toe.
Laat deze 5 minuten zachtjes meekoken.
Voeg daarna alle overige groenten en kruiden toe op en ketjap na.
Schep alles goed om en laat het niet langer dan 5 minuten koken.
Voeg het gare vlees toe en roer er vlak voor het opdienen en ketjap door.
Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en garneer het met enkele grofgesneden blaadjes .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sajoer sambal godok (lichte groentensoep)450m
-
Recept
Sajoer Tjethen (licht gekruide groenteschotel)450m
-
Recept
Sajoer lodeh batawi430m
-
Recept
Sajoer lodeh ajam (groente-kippensoep)41u
-
Recept
Lontong Daging Bali (soep van varkensvlees)41u
-
Recept
Soto ajam (licht gekruide kippensoep)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en sambal oelek
- bouillon en sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- bouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 645 kcal | 32% | 2580 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 83 g. | 32% | 332 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |