Sajoer Lodeh

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Vijzel
  • Wadjan

Bereidingswijze

  1. Trek van de of van het soepvlees met mergpijpje in 1 liter water een bouillon.
  2. Als het vlees gaar is de bouillon zeven n het vlees in stukjes snijden.
  3. Rooster de kemeries in een droge wadjan.
  4. Maak de groenten schoon.
  5. Breek de in drieen.
  6. Snijd de worteltje in jullienne vorm.
  7. maak .
  8. Snijd de witte in wybertje vorm.
  9. Snijd in reepjes.
  10. Ca. 5 in reepjes snijden.
  11. Reboeng en mais uit laten lekken.
  12. goudbruin bakken en in blokjes snijden.
  13. Zet de bouillon op een zacht vuurtje.
  14. Versnipper de , en lombok.
  15. Doe in een vijzel 1 gesneden , 3 gesneden knoflookteentjes, 5 geroosterde kemeries, 1/2 eetlepel , 1 eetlepel , 1 dobbelsteen , 3 , schepje suiker, snufje zout.
  16. Fruit deze pasta in de wadjan met een beetje .
  17. Voeg toe: 2 schijfjes laos, 2 blaadjes salam, wat pollepels bouillon, alle schoongemaakte groenten, mais, reboeng, petehbonen.
  18. Goed mengen, dan de rest van de bouillon toevoegen tot het gerecht 3/4 onder het vocht staat.
  19. Proef.
  20. Maak het gerecht op smaak met maggiblokjes.
  21. Voeg de toe en als allerlaatste de terong.
  22. Tip:
  23. voor wie niet gewend is aan verse peper:
  24. Groene zijn minder heet dan de rode en als je de pitjes eruit haalt, zijn ze ook minder heet.
  25. In plaats van kan men ook tahoe gebruiken.
25
25
25

Variaties op Sajoer Lodeh

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sajoer Lodeh
VariatieAantalGang
Sajoer Lodeh met Quorn1Vegetarisch
Sajoer lodeh batawi1Maaltijdsoepen
Sajoer lodeh met sate1Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • trassie is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in tempeh
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4508 kcal
225%18032 kcal
Vetten
21 g.
31%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
519 g.
199%2076 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sajoer Lodeh