Sajoer menir (spinaziesoep)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Trek in ruim water van de bouillon.
Laat deze indampen tot er 2 ½ deciliter over is.
Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Voeg , knoflook, , en toe aan de bouillon.
Laat alles op een lage warmtebron 10 minuten koken.
Was de en verwijder de dikke stelen.
Voeg de met de aan de sajoer toe en laat alles 3 minuten stoven met het deksel op de pan.
Snijd dan de in dikke plakken en doe ze met de bouillonblokjes of zout, de djagoeng (maïs) in de sajoer.
De mag niet gaar worden.
Zorg ervoor dat de groenten knapperig blijven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spinaziesoep430m
-
Recept
Venkel-spinaziesoep met vis430m
-
Recept
Sajoer Kerrie430m
-
Recept
Sajoer van Nieuw-Zeelandse spinazie445m
-
Recept
Sajoer Taugeh420m
-
Recept
Sajoer Godok Snijboon430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi, spinazie, bouillonblokje
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 59 kcal | 2% | 236 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |