Sajoer met eieren
- Herkomst Indonesie
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van gdamwijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Snijd de sperzieboontjes in kleine stukken en de in vieren.
- Maak de en knoflook fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Verhit de in een pan en bak hierin het uimengsel circa 3 minuten.
- Voeg dan de sambal, laospoeder, , , en toe.
- Roer alles goed door en breng dit aan de kook.
- Voeg er sperzieboontjes aan toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
- Breek de een voor een in een soeplepel die met een beetje is ingevet.
- Laat nu de lepel heel voorzichtig in de sajoer zakken en draai dan heel langzaam de lepel met het ei erin in het water om.
- Vouw het eiwit, zodra dit in aanraking met het sajoervocht komt en begint te stollen, zo goed mogelijk om de dooier zodat het ei als een massa stolt.
- Dien daarna de sajoer op.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon, sambal oelek, olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon en sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 301 kcal | 15% | 602 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 34 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 22 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |