Sajoer Tjethen (licht gekruide groenteschotel)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Zet het en op en laat dit koken.
Zet het vuur dan laag.
Was en snijd de fijn.
Was de en breek deze.
Maak delomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes
Maak de ui schoon en snippder deze fijn
Maak de knoflook schoon en snij deze in plakjes.
Snijd de tempé in reepjes.
Voeg alles toe aan de bouillon en laat het geheel zachtjes door koken.
Laat de reboeng uitlekken en voeg die toe.
Verhit de wok em een beetje
Fruit de ui en knoflook licht aan tot deze glazig zien.
Voeg de boemboe’s toe en schep het geheel goed door.
Voeg het uienmengsel toe aan het geheel en schep het geheel goed door.
Laat het geheel nog 15 minuten door koken (laat de groente niet te gaar worden).
Haal voor het opdienen de en er uit en voeg de crisps toe.
Het geheel mag nu niet meer koken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sajoer sambal godok (lichte groentensoep)450m
-
Recept
Sajoer Kari Daging Sapi (gekruide groentensoep met rundvlees)41u
-
Recept
Sajoer lodeh batawi430m
-
Recept
Sajoer Daun Ubi (cassave bald soep)430m
-
Recept
Soto ajam (licht gekruide kippensoep)445m
-
Recept
Sajoer lodeh ajam (groente-kippensoep)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes en olie
- bouillonblokjes en trassi kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bacon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 167 kcal | 8% | 668 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |