Salade Goede Vrijdag (zonder vlees of vis)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Gooi de gewassen maar ongeschild in koud water en laat koken tot ze bijna gaar zijn.
  2. Giet af.
  3. Snij in grove plakken.
    Doe flinke scheut in koekepan en bak de in de (dunne) schil goudbruin, doe er wat op en en thijm.
    Schil de en snijdt in dunne reepjes, idem dito met de venkelknol, inclusief de stelen, bewaar de pluimpjes voor de decoratie.
    Besprekel de venkelknol met sap van halve .
  4. Snijdt de rode in fijne reepjes.
  5. Gaat fantastisch met een Japans mes.
    Was de sla, scheur in stukjes, dep droog met schone theedoek.
    Maak nu de bordjes op per persoon:
    de gescheurde slablaadjes, daarop tuinkers, daarop reepjes peer en venkel, daarop fijngesneden kappertjes.
    rechts een bergje gebakken aardappelen met daarop radijskiemen.
    Garneer met rode paprika reepjes.
    Serveer er nog wat olijfolie bij.

    Het is een eenvoudige vasten-salade, er hoeft helemaal niets bij.
  6. Door de varatie van groenten en kruiden en kiemen doet het wel heel luxueus aan.
  7. Als je wilt dan kun je geroosterde pijnboompitten op het lolla rossa blad strooien.
    Fijne Goede vrijdag!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
8 kcal
0%32 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade Goede Vrijdag (zonder vlees of vis)