Salade Lyonnais

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was en pluk de sla.
  2. Snijd het in plakjes.
  3. Snijd het brood in blokjes.
  4. Pel en halveer de knoflookteen.
  5. Knip de bieslook fijn.
  6. Mix een vinaigrette van 1,5 eetlepel azijn, en de mosterd.
  7. Voeg al kloppend de olie toe.
  8. Meng wat van de bieslook erdoor.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verwarm een scheut in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de broodblokjes met de knoflook krokant.
  11. Breng op smaak met zout.
  12. Bak op middelhoog vuur het uit in een koekenpan.
  13. Breng 1 liter water met 3 eetlepels azijn aan de kook.
  14. Laat het water zachtjes koken.
  15. Breek 1 ei in een soeplepel en laat het voorzichtig in de pan glijden.
  16. Doe dit ook met de rest van de .
  17. Pocheer de 4 minuten.
  18. Schep de met een schuimspaan uit het water.
  19. Snijd de rafelige randen eraf.
  20. Maak de sla en rest van de bieslook aan met de dressing en verdeel het over 4 borden.
  21. Verdeel het en de croutons erover.
  22. Leg de gepocheerde op de salade.
  23. Breng op smaak met zout en peper en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
304 kcal
15%1216 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade Lyonnais