Salade met gefrituurde pompoen en kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Koekenpan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de of biefstuk in dunne plakjes.
  2. Meng de met de en 3 eetlepels olie.
  3. Schep de of biefstuk er doorheen en marineer het een uur.
  4. Was de pompoen, schil deze eventueel, verwijder de pitten en de draden en snijd hem in stukken van 2-3 cm dik en 1-2 cm breed.
  5. Verhit de overgebleven eetlepel olie in een wok of koekenpan en frituur de pompoen in ca 3-4 minuten gaar en lichtbruin.
  6. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  7. Bestrooi de pompoen met zout en peper naar smaak.
  8. Haal de of biefstuk uit de marinade en dep droog.
  9. Frituur de of biefstuk in dezelfde olie als de pompoen tot deze gaar is.
  10. Laat uitlekken en bestrooi met een beetje zout en peper.
  11. Snipper de en frituur deze bruin en krokant in de olie.
  12. Laat uitlekken.
  13. Maak met een ijsbolletjeslepel 4 bolletjes en verdeel over 4 borden.
  14. Drapeer de hier overheen en leg de stukken pompoen er dakpansgewijs bovenop.
  15. Garneer met 2 plakjes en een bolletje eiersalade.
  16. Leg de stukken aan de linkervoorkant.
  17. Druppel azijn en een beetje over de .
  18. Garneer met stukjes walnoot.
  19. Maak hierbij gebakken aardappelen of frietjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in fetakaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
104 kcal
5%416 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade met gefrituurde pompoen en kip