Salade met tomaat, komkommer en mozzarella

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Ontdoe de knoflookteentjes van het velletje en snijd ze in kleine stukjes (versnipperen).
  2. Als je meteen wat zout toevoegt, voorkom je dat de bitter wordt.
  3. Stop de in een redelijk grote kom.
  4. Snijd de in mooie blokjes.
  5. De blokjes kunnen bij de gesnipperde in een kom.
  6. Voeg drie eetlepels goede toe.
  7. Drie eetlepels gedroogde basilicum toevoegen.
  8. En drie eetlepels erbij.
  9. Gemalen witte naar smaak toevoegen.
  10. Eventueel wat zout toevoegen als je dat nog niet bij de gedaan hebt.
  11. Mengen.
  12. Neem een stuk dat even groot is als de drie .
  13. Op die manier krijg je een goede verhouding tussen stukjes tomaat en stukjes .
  14. Snijd de in nette blokjes.
  15. Snijd de in nette blokjes.
  16. Voeg de blokjes tomaat bij de blokjes .
  17. Mengen.
  18. Eén eetlepel gedroogde erbij.
  19. Gemalen witte erbij, naar smaak.
  20. Zout naar smaak toevoegen.
  21. Goed mengen.
  22. Snijd de wat kleinere tomaat, die je hebt achtergehouden, in nette schijfjes.
  23. Deze tomaat gaat dienen als garnering.
  24. Het opmaken van de salade kan beginnen.
  25. Neem een flink bord en beleg de bodem met de .
  26. Laat in het midden een "gat", zodat daar de vulling kan komen.
  27. Leg de stukjes tomaat en in een mooie rand om het "gat" in de salade.
  28. In het "gat" leg je de gekruide .
  29. Het vocht kun je meeschenken over de heen (niet over de sla, want dan zakt die in door het zuur in de balsamico-azijn).
  30. De tomaat, die je ter garnering in schijfjes hebt gesneden, leg je er netjes bovenop.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
10335 kcal
516%31005 kcal
Vetten
675 g.
964%2025 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
171 g.
66%513 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade met tomaat, komkommer en mozzarella