Salade Nicoise
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Salades
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- De sla wassen en centrifugeren De pellen, in vieren snijden en de zaadlijsten verwijderen.
- Het vruchtvlees met zout bestrooien en het uitgelekte vocht opvangen.
- De blikjes openmaken en uit laten lekken.
- Van de de zaadlijsten verwijderen en de vrucht in reepjes snijden.
- De rode in ringen snijden.
- De knoflook door de knijper drukken.
- De vinaigrette maken met , wijnazijn, en de knoflook.
- De in 10 minuten hard koken, laten schrikken in koud water, pellen en in partjes verdelen.
- Een platte schaal bekleden met de slabladen.
- De vinagrette mengen met de en het tomatenvocht erover sprenkelen.
- De in het midden leggen, de rest van de groenten en de om de schikken.
- De salade garneren met de en de en enige uren in laten trekken.
Ook lekker om te maken
Variaties op Salade Nicoise
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Salade Niçoise | 5 | Salades |
Salade nicoise met sperzieboontjes | 1 | Maaltijdsalades |
Salade nicoise met bleekselderij en radijs | 1 | Salades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in provencaalse kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in provencaalse kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 204 kcal | 10% | 816 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |