Salade Nicoise

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten beetgaar.
  2. Giet het kookwater af.
  3. Spoel de bonen in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.
    Kook ondertussen de hard, laat ze schrikken onder koud water en koel ze af.
  4. Pel ze en snijd ze in partjes.
    Halveer de tomaatjes.
    Bak het stokbrood in de oven af volgens aanwijzing verpakking.
    Laat de uitlekken en verdeel in stukken.
  5. Pel de en snijd hem in ringen.
  6. Pel de knoflook en pers hem boven een grote kom uit.
    Meng de bonen, tomaat, , en dressing doorelkaar in de kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
    Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de partjes ei en .
  7. Geef het stokbrood erbij.
25
25
25

Variaties op Salade Nicoise

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Salade Nicoise
VariatieAantalGang
Salade Niçoise5Salades
Salade nicoise met sperzieboontjes1Maaltijdsalades
Salade nicoise met bleekselderij en radijs1Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Salade Nicoise heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

In Nice doen ze er nog paprikaringen en stukken rode biet bij. Als dressing wordt het aloude mengsel olijfolie/citroensap (of azijn) gebruikt, evt. met tabasco, ansjovispasta, uitgeperste knoflook naa... Lees reactie
pipodino 18 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
196 kcal
9%784 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade Nicoise