Salade nicoise met sperzieboontjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Kook de in water met in 20 minuten gaar.
  2. Schil ze en snijd ze in kwarten.
  3. Haal de af.
  4. Pel de knoflook.
  5. Verwijder de zaadjes van de en snijd hem in reepjes.
  6. Laat de witte uitlekken en spoel ze af.
  7. Snijd het in ringetjes.
  8. Hak de groene fijn.
  9. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelkwarten bruin.
  10. Kook de in water met in 8 minuten beetgaar en spoel ze koud.
  11. Kook de 6 minuten, pel ze en snijd ze in vieren.
  12. Klop het met 6 eetlepels olijfolie en tot een dressing.
  13. Pers de knoflook er boven uit en meng het goed door elkaar.
  14. Verdeel de sla over 4 bordjes.
  15. Verdeel de , , witte en aardappelkwarten over de sla.
  16. Leg op elk bordje 2 eikwarten.
  17. Bestrooi het gerecht met de en bosuitjes.
  18. Smeer de tonijnstaeks in met de dressing.
  19. Verhit een koekenpan en tamper het vuur.
  20. Bak de aan beide kanten 1,5 minuut.
  21. Besprenkel de salade met de rest van de dressing en leg de in het midden op de salade.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
255 kcal
12%1020 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade nicoise met sperzieboontjes