In plaats van gewone groene kunt u ook korenasperges nemen (de jonge variant dus).
Schil de witte asperges(5)(5) en breng ondertussen in een aspergepan water(1 deel) met rode wijn(1 deel) in de verhouding 1 tot 1 aan de kook.
Voeg de witte asperges(5)(5) toe en kook deze in 5 minuten.
Laat de asperges(5)(5) afkoelen.
Snijd de rode wijn(1 deel)-asperges(5)(5) en de groene asperges(5)(5) in schuine stukjes van 0,5 cm.
Snijd de maïskolfjes in stukjes van 1 centimeter.
Was de spinazie(1 stuk), verwijder de steeltjes en droog de spinazie(1 stuk).
Snijd de zongedroogde tomaatjes in zeer dunne reepjes en hak de verse kruiden.
Meng de helft van de arachideolie(6 eetlepels) met de walnoot- ,de knoflookolie, de appelcider- en de balsamicoazijn(1 eetlepel).
Klop dit tot een dressing en voeg de kruiden toe.
Blancheer de groene asperges(5)(5) enkele minuten in water(1 deel) met zout(1 stuk) en spoel ze met koud water(1 deel) af.
Verhit de rest van de arachideolie(6 eetlepels) in een wok en roerbak de rode wijn(1 deel)-asperges(5)(5), de groene asperges(5)(5) en de stukjes maïs in ongeveer 5 minuten.
Breng ze op smaak met zout(1 stuk) en versgemalen peper(1 stuk).
Leg de blaadjes spinazie(1 stuk) in het midden van het bord, verdeel er de garnalen en de zongedroogde tomaatjes over en besprenkel het geheel met de dressing.
Leg er de roergebakken asperges(5)(5) en maïskolfjes op.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en spinazie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en azijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.