Sambal goreng basah (licht pittig rundvlees met garnalen)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in stukken.
Week de in een kop water.
Maak de schoon en snijd deze in stukken.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Fruit de en in wat slaolie.
Voeg dan de peteh en daon toe.
Laat dit ca. 3 minuten door fruiten en voeg de , en de rest van de ingrediënten toe.
Doe de gesmolten en het vlees erbij en zet, zodra het begint te koken, het vuur laag.
Laat het gerecht zachtjes gaar sudderen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal goreng oedang peteh (licht gekruide garnalen met petehbonen)445m
-
Recept
Sambal Goreng Oedang Dengan Asam dan Kelapa (pittig gekruide garnalen met tamarinde en kokos )450m
-
Recept
Sambal goreng boncis telor (zeer pittig gekruide eieren met groenten)445m
-
Recept
Daging blado (licht zuur pittig gekruid rundvlees)445m
-
Recept
Belantjang (licht gekruid gestoofd rundvlees)42u
-
Recept
Sambal goreng ati ajam (licht pittige kippenlever met snijbonen)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 235 kcal | 11% | 940 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |