Sambal goreng boontjes
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- De blancheren en daarna afgieten in een vergiet en even uit laten lekken.
De in halve ringen snijden en de persen of vijzelen
De in 2 platte stukken doorsnijden en daarna in smalle reepjes
We gaan nu eerst de en de fruiten in wat boter, als de gaar zijn geworden, kunnen de en de gehakt erdoorheen.
Rul de gehakt in kleine stukjes.
Wanneer de gehakt geruld is, doe je de erbij.
Even wat laten garen en daarna de erbij en de en .
Daarna de erbij (als het gedroogde zijn mogen ze er wat eerder bij)
Een beetje erbij en de erbij en wat naar smaak.
Als laatste de erbij en de .
Het geheel nu een op een midelmatig vuur laten doorkoken onder voortdurend omroeren, totdat de ingedikt is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal goreng basah (licht pittig rundvlees met garnalen)440m
-
Recept
Sambal goreng tahoe peteh (tahoe met petehbonen)445m
-
Recept
Sambal goreng boontjes415m
-
Recept
Sambal goreng ati ajam (licht pittige kippenlever met snijbonen)445m
-
Recept
Sambal goreng boontjes430m
-
Recept
Sambal boontjes410m
Variaties op Sambal goreng boontjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sambal goreng boontjes | 7 | Groentegerechten |
Sambal Goreng Boontjes en mais | 1 | Groentegerechten |
Sambal Goreng Boontjes 5 | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- suiker en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 67 kcal | 3% | 402 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 6 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 54 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |