Sambal goreng boontjes
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van lianvermeer
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar (zeker niet te zacht).
Snijd de en fruit deze met de fijngemaakte knoflook.
Voeg verder alle ingrediënten toe en vermeng alles goed.
Voeg de uitgelekte boontjes toe en desgewenst een beetje water toevoegen. - Laat alles ongeveer 5 minuten sudderen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal goreng boontjes430m
-
Recept
Sambal segala (zoete sambal oelek)435m
-
Recept
Sambal goreng ati ajam (licht pittige kippenlever met snijbonen)445m
-
Recept
Sambal goreng telor (eieren in pikante saus)425m
-
Recept
Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten)445m
-
Recept
Sambal goreng betawi (zeer pittig gekruide kip)440m
Variaties op Sambal goreng boontjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sambal goreng boontjes | 7 | Groentegerechten |
Sambal Goreng Boontjes 4 | 1 | Groentegerechten |
Sambal Goreng Boontjes en mais | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- trassie en sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
- suiker en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 101 kcal | 5% | 404 kcal |
Vetten | 2 g. | 2% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |