Sambal Goreng Hati Sapi (gestoofde runderlever met ingekookte kokosmelk)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de aardappels schoon en snij deze in blokjes.
Maak de schoon en sipper deze fijn.
Hak de gedroogde fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Snij de door midden.
Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
Schil de en rasp deze fijn.
Snij de lever in blokjes en bak deze even in zeer hete licht aan.
Verhit de in de wok en fruit de sjalotten totdat ze zacht zijn en voeg dan de knoflook toe.
Voeg de daun , en de sereh toe en schep een paar keer door.
Doe de lever en de er bij en breng het aan de kook.
Voeg de aardappels, en de toe en stoof totdat de aardappels gaar zijn en de saus is ingedikt.
Verwijder de serehstengels voor het opdienen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Daging hati pedis (hete runderlever)455m
-
Recept
Sambal goreng daging peteh (pittig rundvlees gerecht)42u50m
-
Recept
Sambal Goreng Ati Sapi440m
-
Recept
Kalio hati (gestoofde runderhart met kruiden)445m
-
Recept
Daging Sapi Kelapa Dengan Kacang (Rundvlees in kokossaus met bonen)42u45m
-
Recept
Sambal goreng ati (licht pittige varkenslever met snijbonen)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 180 kcal | 9% | 720 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |