Sambal Goreng Telor
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Slamat
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Pel de .
- Leg ze tot aan het moment van gebruik in warm water.
- Snipper de zeer fijn.
Verhit de olie en fruit de tot ze licht bruin zijn. - Roer er de knolookpoeder, , sambal, suiker en de door.
- Schenk er vervolgens 3 deciliter kokend water bij.
- Laat alles flink doorkoken en roer er daarna de santenmix door.
Geef de rondom inkepeningen met een mes. - Temper de warmtebron en leg de in de saus en laat alles 5 minuten pruttelen.
Leg de op een schaal en giet de saus erover.
Heerlijk met een groente gerecht of een atjar tjampoer en gekookte rijst.
Ook als bijgerecht te gebruiken bij een rijsttafel.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal goreng telor (eieren in pikante saus)425m
-
Recept
Sambal goreng boncis telor (zeer pittig gekruide eieren met groenten)445m
-
Recept
Droge sambal goreng tempé445m
-
Recept
Sambal goreng boontjes430m
-
Recept
Sambal ikan bilis telor (Gezouten vis en eieren met sambal)440m
-
Recept
Sambal goreng basah (licht pittig rundvlees met garnalen)440m
Variaties op Sambal Goreng Telor
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Sambal Goreng Telor | 6 | Eiergerechten |
Sambal goreng telor met toemis boontjes | 2 | Rijstgerechten |
Sambal Goreng Telor 2 | 1 | Eiergerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
- javaanse suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in javaanse suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 104 kcal | 5% | 832 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |