Doe de olie in de pan en voeg de , en sambal toe en laat dit rustig fruiten voor 3 minuten.
Nadat het een zachte brij is geworden, voeg de , en de er aan toe zodat ze rustig het vocht kunnen absorberen op laag vuur desnoods met een klein scheutje .
Voeg de toe en laat deze voorzichtig een beetje karameliseren.
Voeg dan een glas water(200 milliliter) doe en laat dit bijna koken, blijf wel goed roeren!
Als het water(200 milliliter) aan de kook is, kan je de santen(100 gram) toevoegen.
Doe je dit te vroeg dan lost het moeilijker op.
De saus is klaar.
Nu moet je de eieren nog frituren (goreng).
Pel de eieren en maak ze droog met keukenpapier.
Halveer de eieren met een mes besmeerd met olie.
Hiermee voorkom je dat het eigeel blijft plakken en leg ze in de olie.
Pas goed op!
De eieren spetteren!
Laat de eieren even rustig op laag vuur bakken.
Als de eieren vastzitten maak ze dan niet los, zet het vuur gewoon even uit en wacht een paar minuten dan gaan ze makkelijker los.
Nu de eieren klaar zijn, voeg ze toe aan de saus en schep ze onder.
Laat dit geheel nog even lekker 10 minuten pruttelen en dan heerlijk eten!
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
Gluten
sambal oelek en trassie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap en ketjap
Suiker
ketjap en ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
sambal oelek kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassie
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
ketjap en ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Sambal goreng telor (Gefrituurde sambal eieren) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies RESET
Recept noemt kemirienootjes en djeroek poeroet, maar in de uitwerking zie ik ze niet meer terug; zelf doe ik in een sambal goreng saus nog petehbonen, 2 a 3, gesnipperd. In de diepvries bij de Toko te... Lees reactie
Rolie 4 oktober 2014
Lekkere sambalgoreng telor.
Heel goede omschrijving van de tijden.
21 mei 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.