Sambal ikan tenggiri (Gebakken makreel in een sambalsaus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Snij de makrelen in moten en bestrooi deze met en .
Laat de makrelen een nacht over intrekken.
Maak de schoon en wrijf deze fijn in een vijzel.
Maak de schoon en wijf deze door de tot een pasta.
Verhit wat in de wok en bak de moten aan tot deze licht bruin zijn.
Neem de uit de wok en laat deze op keukenpapier uitlekken.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne plakjes.
Schil de en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
Verhit de in de wok en ban de sjarlotjes, , en serehstengels even goed aan tot deze begint te kleuren .
Voeg de lombokpasta toe en schep het geheel goed door.
Laat het geheel 10 minuten sudderen .
Voeg de , en toe en schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ikan atjar kering (zoetzure makreel)450m
-
Recept
Sambal Ajam Goreng Kalasan (een sambal voor de gebakken kip)445m
-
Recept
Dasar Untuk Ikan (Basis kruidenpasta voor visgerechten)415m
-
Recept
Udang kuah assam pedis (Garnalen in een zure, zeer pittige bouillon)450m
-
Recept
Lobak sambal tjoeka (sambal van lobaks)445m
-
Recept
Hati rebus (Gebakken lever gestoofd in bouillon)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- makreel is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1662 kcal | 83% | 6648 kcal |
Vetten | 48 g. | 69% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |