Sambal ketimun tomat (sambal met komkommer en tomaat)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de schoon en snij deze in dunne plakjes.
Maak de tomaten schoon en snij deze in dunne plakjes en verwijder de zaadlijsten.
Pers de en bewaar het vocht.
Verwarm de en fruit daarin de ui aan tot deze glazig wordt.
Neem de pan van het vuur en voeg knoflook, , , en de toe.
Schep het geheel goed door tot een homogene kruiden massa.
Verdeel de kruidenmassa over twee schaaltjes.
Schep de komkommerplakjes door de ene portie.
Schep de tomaat door de andere portie.
Zet dan beide schaaltjes afgedekt een uur op een koele plaats, maar niet in de koelkast.
Schep beide schaaltjes regelmatig goed om.
Na 24 uur voeg je naar smaak ketjap, , of citroensap toe.
Vervolgens in de koelkast bewaren, ongeveer 10 dagen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal tomaat41u
-
Recept
Atjar ketimun lima (zoet zure komkommer en bietjes)415m
-
Recept
Sambal segala (zoete sambal oelek)435m
-
Recept
Raita met komkommer (yoghurt met komkommer)42u15m
-
Recept
Sambal ikan tenggiri (Gebakken makreel in een sambalsaus)445m
-
Recept
Tomaat-komkommer raita415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 43 kcal | 2% | 430 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |