Sambal Teri Jenkin (sambal van zoute vis en petehbonen)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Wok
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snij deze in stukken.
Maak de schoon en halveer deze .
Maak de schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de knoflook schoon e n rasp deze fijn.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Frituur de ikan teri droog krokant.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een mooie homogene kruidenpasta.
Verhit wat in een wok en fruit de kruidenpasta in de tot deze gaat geuren.
Doe de er bij en bak het even mee.
Voeg de en de toe en breng het geheel aan de kook.
Kook de saus tot deze de gewenste dikte heeft.
Roer de ikan teri en het er door en serveer direct.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sambal goreng oedang peteh (licht gekruide garnalen met petehbonen)445m
-
Recept
Sajoer ikan pedah (gezouten vis)445m
-
Recept
Sambal goreng telor petis (pittige gefrituurde eieren)440m
-
Recept
Ikan Teri Belado420m
-
Recept
Sambal Babi-Peteh430m
-
Recept
Balado Dendeng hijau (krokant gebakken rundvlees met sambal)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 259 kcal | 12% | 1036 kcal |
Vetten | 18 g. | 25% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |