Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Harissa recept
Harissa recept

Harissa


Ingrediënten


Bereidingswijze


De rode pepers zijn erg scherp, dus draag als het even kan plastic handschoenen bij de verwerking ervan.
Snijd de uiteinden van de pepers en haal de pitjes er uit.
Leg de pepers in een kom water gedurende 30 minuten.
Pel de knoflooktenen. Laat de pepers uitlekken.
Doe de pepers en de knoflook in een foodprocessor en hak alles zeer fijn.
Doe het mengsel in een kom en voeg er het zout, de gemalen koriander en het karwijpoeder aan toe en 5 centiliter water. Meng alles goed.
Doe de harissa in een potje. Bewaar koel en donker.
Lekker bij verschillende gerechten.

Allergenen Informatie

Voor dit harissa recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Harissa heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 6 recensies

  • Precies! Harissa is 100% Tunesisch en wat ik ook een onzin vind, is dat veel cite's zeggen dat het een Noord-Afrikaans "gerecht" is, terwijl ik heel wat Marokkanen en Algerijnen ken, die er nooit van ... Lees reactie
    Tunis gaf dit recept op 28 september 2014 5 uit 5 sterren
  • Couscous is ook niet Marokkaans, de berbers in Noord-Afrika waren de eerste die dit gerecht maakten, en die wonen daar tot de dag van vandaag nog steeds in Marokko, Tunesie, Algerije en Libie.
    Qwerty129 gaf dit recept op 12 augustus 2012 5 uit 5 sterren
  • Klopt. Harissa is Tunesisch maar couscous en muntthee zijn wel degelijk Marokkaans!
    Tunes gaf dit recept op 14 mei 2012 5 uit 5 sterren
  • Harissa is absoluut Tunesisch! Maar omdat Turkse en Marokkaanse winkels het verkopen en er geen specifieke Tunesische winkels zijn, krijgt het een Marokkaanse stempel.
    Leila gaf dit recept op 29 maart 2012 5 uit 5 sterren
  • Harissa is ook Tunesisch. Ik heb gemerkt dat bij veel Noord Afrikaanse gerechten/producten, de label "uit Marokko" geplaatst krijgen. Zo gaat dat met de couscous, de muntthee etc. Jammer...
    Samara gaf dit recept op 14 februari 2012 5 uit 5 sterren
  • Harissa is toch tunesisch???? dat dacht ik tenminste
    Lilly_italia gaf dit recept op 1 januari 2008 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven