Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal Manis recept
Sambal Manis recept

Sambal Manis


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zaadjes uit de pepertjes halen, tussen de vingers heen en weer te wrijven en de zaadjes eruit kloppen. Vervolgens in grote stukken snijden. Knoflook pellen en de ui in grote stukken snijden. Alles in het keukenmachine en zo fijn mogelijk malen. Er mogen best nog wel wat zaadjes in zitten. Flinke scheut olijfolie in de pan en dan de pepermassa erin. Ketjap manis, suiker, zout en citroensap toevoegen en ongeveer 30 minuten laten pruttelen tot het een mooie kleur heeft en het meeste vocht is verdampt. Eventueel nog suiker, ketjap, zout en citroensap naar smaak toevoegen.

Serveersuggesties

De sambal blijft heel lang erg goed in een schoon potje in de ijskast. Ik eet er zelf nog zeker een half jaar van.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal manis recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven